Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Niks geteisem

In 2011 is bij Uitgeverij De Nieuwe Haagsche het boek “Niks geteisem” verschenen, over de roerige geschiedenis van De Mussen. Tijdens kantooruren is het boek bij De Mussen te koop voor € 19,95.

Passage uit het boek:
“De geschiedenis van Jacob de Bruin en zijn clubhuis De Mussen heeft nog het meeste weg van een film. Een hoofdpersoon, die het rauwe straatleven van huis uit kent, meldt zich in 1926 als jeugdleider in de Haagse Schilderswijk. Hij begrijpt dat de schoffies uit de buurt hem niet meteen accepteren.

Verschoppelingen van de stad hebben weinig boodschap aan de goede bedoelingen van burgers uit de ‘betere Haagse wijken’. Maar onze held, de dertigjarige zoon van een schoenmaker, is niet voor een kleintje vervaard. Gedreven door zijn overtuiging dat ieder kind onze volle aandacht waard is, geeft hij niet op. Hij slaagt waar anderen vóór hem faalden. Als gepassioneerd jeugdwerker heeft Mr. De Bruin de Haagse Schilderswijk op zijn kop gezet. In de jaren dertig en veertig gaf hij jongelui te eten, aandacht, liefde en tijd. Hij zorgde voor de allerzwaksten in de samenleving, zelfs in de jaren van de oorlog kon men op hem rekenen!“