Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Cultuureducatie

De Mussen is óók een cultuurinstelling!

De Mussen is bij uitstek een plek waar veel mensen in aanraking kunnen komen met cultuur. Door cultuureducatie te verankeren in het aanbod en samenwerking aan te gaan met culturele instellingen, laat De Mussen kinderen kennismaken met kunst, cultuur, erfgoed en media.

Cultuureducatie geeft kinderen nieuwe ervaringen. Het stimuleert het kritische denkvermogen en kan een belangrijke schakel zijn in de vorming van de identiteit van kinderen. Daarnaast geeft het kinderen plezier en ontspanning!

Cultuureducatie draagt bij tot zowel de persoonlijke als de sociale ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert de nieuwsgierigheid en draagt bij tot vorming van vrije, creatieve geesten. Door middel van kunstzinnige vorming krijgen kinderen de kans om te experimenteren, hun talententen te ontdekken en te ontwikkelen, grenzen te verleggen en hun gevoelens en ervaringen te uiten. Ook zorgen kunstzinnige vakken voor zelfvertrouwen omdat de kinderen zichzelf kunnen zijn, ze  leren dat er niet één norm is en diversiteit er mag zijn.

Kinderen leren heel veel van onze kunst- en cultuurprogramma’s!

Ze leren onder andere te creëren, zich te presenteren, te onderzoeken, zowel samen- als zelfstandig te werken, te reflecteren en analyseren. Kinderen leren tijdens de reguliere activiteiten bij De Mussen op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende kunst- en cultuuractiviteiten. Zij kunnen hun talenten verder ontwikkelen in de TalentenTent!, het talentontwikkelingsprogramma in De Mussen. Mochten kinderen zich daarna verder willen ontwikkelen in één bepaalde kunstdiscipline, dan stimuleren wij hen om zich aan te melden bij cultuuronderwijs buiten De Mussen.

Benieuwd naar het cultuurplan van De Mussen? Klik hier!

Meer informatie over cultuureducatie bij De Mussen bij Mieke van der Salm.