Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Werkplaats De Mussen

Bij de Werkplaats kunnen wijkbewoners zonder werk ondersteuning krijgen bij het vinden van een baan.

 

Wat biedt de Werkplaats?
Bij De Werkplaats kunnen werkzoekenden uit de Schilderswijk ondersteuning krijgen bij het vinden van werk. Maar ook ondersteuning bij het verder ontwikkelen van de Nederlandse taal. Verder bieden we een divers opleidingsaanbod op MBO-3 niveau (verkorte BBL) en diverse trainingen om weer vertrouwen te krijgen in jezelf. Jaarlijks vinden ongeveer 80 mensen een betaalde baan via De Werkplaats.

We kunnen u koppelen aan een vrijwillige mentor die u ondersteunt bij uw zoektocht naar werk of opleiding. Bij de Werkplaats zijn ongeveer 40 mentoren uit verschillende sectoren actief. Zij hebben vaak jarenlang ervaring en een goed professioneel netwerk. Een mentor kan u helpen bij het zoeken naar geschikte vacatures, het maken van een CV, het schrijven van een brief, maar u bijvoorbeeld ook begeleiden zodat u de juiste startkwalificaties haalt om te beginnen met een verkorte MBO-3 opleiding.

U kunt met uw mentor sollicitatiegesprekken oefenen en een mentor kan zijn of haar netwerk inzetten bij het zoeken naar een baan. Op deze manier hebben al veel mensen een baan gevonden!

Verder bieden wij:

  • Occasionele kinderopvang op aanvraag; wilt u deelnemen aan het arbeidsproces en heeft u geen tijdelijke opvang voor uw kinderen, dan kunnen wij u hierbij ondersteunen.
  • Directe bemiddeling naar werk. De Werkplaats kan direct bemiddelen naar werk in de thuiszorg, catering, schoonmaak maar bijvoorbeeld ook in de ICT of functies voor een HBO of academisch opleidingsniveau.

Meer informatie over De Werkplaats bij coördinator Hediye Demir

 

Of vul het formulier in via de nu volgende link;

Schrijf u nu in!

 

U kunt ook langskomen, De Werkplaats is elke dag open van 9.00 uur tot 17.00 uur. Maakt u wel van tevoren even een afspraak via tel. 070-8209267

U kunt ook een mail sturen: werkplaats@demussen.nl

Zoekt u zinnig vrijwilligerswerk waarbij u het verschil kunt maken? Geef u dan op als mentor!

Meer informatie over werken als mentor vindt u hier.

 

De Werkplaats wordt ondersteund door de Europese Unie:
De Werkplaats wordt mede mogelijk gemaakt door E.U. Interreg en E.U. EFRO. Sinds 2016 werkt De Werkplaats samen met buitenlandse collega-organisaties in het sociaal domein en diverse universiteiten. Op die manier schalen we op wat een bewezen werking heeft en passen we aan wat nodig is. Zo maken we maximaal gebruik van Europese kennis onder toezicht van academische partners.