Samen spelen
in de buurt.

VANDAAG

dinsdag 28-06


Peuteropvang met VVE (2,5-4 jaar)

08:30 - 11:45

Peuters van 2,5 tot 4 jaar zijn welkom op de Peuteropvang in De Mussen. Op de Peuteropvang ontmoet uw kind leeftijdsgenootjes met wie het leuke en leerrijke avonturen beleeft. Uw kind wordt gestimuleerd in zijn ontwikkeling door spel, de kring en veel activiteiten. Om de ontwikkeling van de peuters goed te kunnen stimuleren is het belangrijk om met ouders samen te werken. Tijdens oudergesprekken, koffieochtenden en thema - gerichte ouderactiviteiten gaan we met ouders in gesprek over hun kind. Op de Peuteropvang wordt gewerkt met het VVE - programma SPEELPLEZIER. Binnen dit programma leert het kind spelenderwijs over de wereld waarin wij leven. Door middel van demonstratiespel met poppen en het begeleid naspelen van verhalen leren de kinderen veel woorden en begrippen. Meer informatie over deze methode kunt u lezen op Speelplezier methodiek. Ook is er extra aandacht voor talentontwikkeling. De Peuteropvang zorgt op deze manier voor een goede start en bereidt uw kind voor op de basisschool. U bent welkom met uw peuter om te komen kijken en mee te draaien!

Peuteropvang met VVE (2,5-4 jaar)

12:30 - 15:45

Peuters van 2,5 tot 4 jaar zijn welkom op de Peuteropvang in De Mussen. Op de Peuteropvang ontmoet uw kind leeftijdsgenootjes met wie het leuke en leerrijke avonturen beleeft. Uw kind wordt gestimuleerd in zijn ontwikkeling door spel, de kring en veel activiteiten. Om de ontwikkeling van de peuters goed te kunnen stimuleren is het belangrijk om met ouders samen te werken. Tijdens oudergesprekken, koffieochtenden en thema - gerichte ouderactiviteiten gaan we met ouders in gesprek over hun kind. Op de Peuteropvang wordt gewerkt met het VVE - programma SPEELPLEZIER. Binnen dit programma leert het kind spelenderwijs over de wereld waarin wij leven. Door middel van demonstratiespel met poppen en het begeleid naspelen van verhalen leren de kinderen veel woorden en begrippen. Meer informatie over deze methode kunt u lezen op Speelplezier methodiek. Ook is er extra aandacht voor talentontwikkeling. De Peuteropvang zorgt op deze manier voor een goede start en bereidt uw kind voor op de basisschool. U bent welkom met uw peuter om te komen kijken en mee te draaien!

Peuteropvang programma

Peuteropvang De Mussen heeft betrokken en deskundige leidsters, een uitdagende en veilige leeromgeving en werkt met de nieuwste speel- en leer methodiek. Gezien peuters spelenderwijs leren, staat ze met twee jaar oud al te trappelen om de wereld te verkennen. Dit is hét moment om je kind te helpen basisvaardigheden te ontwikkelen. Op de peuteropvang krijgt je kind de kans om, samen met ander kinderen, spelenderwijs de wereld te ontdekken en te leren. Hierdoor geeft u uw kind een uitstekende start voor de basisschool!

Wat leren peuters bij de Peuteropvang?

 • 3000 Nederlandse woorden
 • Tellen tot 10
 • Knippen, plakken en kleuren
 • Puzzelen, bouwen
 • Rennen, klimmen en fietsen
 • Opruimen
 • Kleuren en vormen
 • Gesprekjes voeren en vertellen in de groep
 • Samen spelen, samen leven
 • Samen overleggen
 • Meedoen in een groep
 • Voor jezelf opkomen
 • Zelfstandig dingen doen, zoals bijv. aankleden zelf oplossingen zoeken

Ik heb een goede ervaring met de Peuteropvang. Met een gerust hart kan ik mijn kind achterlaten en ik haal mijn kind met een lach weer op. Ik kan deze opvang iedereen aanraden. Mijn dochter van 6 is in 2017 begonnen. Zij ging vol enthousiasme naar school. Dat is voor mij een goeie reden geweest om mijn zoon hier ook aan te melden. Hij heeft het hartstikke naar zijn zin en hij heeft snel vriendjes kunnen maken! Zijn spraak is in korte tijd goed vooruit gegaan bij de Peuteropvang, ook heeft hij veel kleuren geleerd en kan ze ook benoemen. Tellen tot 20 doet hij zingend en terug tellend vanaf 10. Super trots ben ik als ouder!

Moeder van de Peuteropvang

De Peuteropvang is uit mijn ervaring erg goed en erg gewild. Leuke knusse omgeving, vertrouwd en de kinderen voelen zich snel thuis. Het contact met de leidsters is goed; ze zijn vriendelijk, meedenkend en behulpzaam. Ze doen het met plezier. De methodiek waar gewerkt mee wordt is erg leerzaam de kinderen, ze pakken dingen snel op en het blijft ze altijd bij. Mijn kind ontwikkelt zich goed, gaat met plezier naar school en komt met een glimlach thuis. Ik zou de Peuteropvang zeker aanraden!

Moeder van de Peuteropvang