Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Jeugd

Bij De Mussen kunnen kinderen met elkaar spelen en hun talenten ontwikkelen.

We bieden kinderen en jongeren van alle leeftijden een veelzijdig programma. Voor de allerkleinsten is er de peuteropvang, waar zij spelenderwijs worden voorbereid om met zo min mogelijk achterstand naar de basisschool te gaan. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom bij de Kinderclub. Voor tieners en jongeren is er een veelzijdig programma en voor de meisjes zijn er specifieke activiteiten in de meidenclub. Tijdens de schoolvakanties is er een spetterend programma met sportieve en creatieve activiteiten in en om De Mussen. Maar dan gaan we er ook op uit! Naar de bossen en het strand, op kamp en soms naar een pretpark.

Kinderen kunnen hun talenten ontwikkelen in ‘De TalentenTent!. In dit talentontwikkelingsprogramma kunnen kinderen en jongeren cursussen en workshops volgen, zoals rappen. schaken, tekenen & schilderen, muziek en dans.

Bij De Mussen is een actieve kinderraad waar kinderen meedenken over het programma.

We stimuleren de betrokkenheid van ouders bij de activiteiten van de kinderen. Zo organiseren we regelmatig activiteiten voor ouders en kinderen samen. Onze ouder- en kind kampen zijn heel populair! Ouders helpen mee bij de activiteiten en bezoeken tentoonstellingen, exposities en voorstellingen van hun kinderen. De Mussen heeft een actieve oudercommissie die invloed heeft op het programma en meedenkt over het pedagogisch beleid.

Omdat het ‘t leukste buurtcentrum van de buurt is!

Chahied Douiri, 8 jaar