Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

VANDAAG

maandag 17-06

Meiden

Het meidenwerk is de afgelopen jaren in razend tempo uitgegroeid tot een warm nest voor vele meiden uit de wijk. Vier dagen per week kunnen de meiden bij ons terecht in hun eigen meidenkamer waar ze anderen kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan activiteiten.

Ook worden in de schoolvakanties activiteiten georganiseerd en gaan we ieder jaar op kamp. Het aanbod, dat wordt afgestemd met de meiden zelf, is divers en bestaat uit leuke en uitdagende activiteiten. Zo worden de meiden, bij een van de wekelijkse activiteiten, geënthousiasmeerd om iets te doen voor hun eigen buurt. Activiteiten zoals: oud brood verzamelen, glas ophalen, de moestuin schoonmaken en bijhouden. Regelmatig treden ze met een dans- of zangvoorstelling op bij diverse verzorgingshuizen en festivals, delen ze rozen uit bij speciale gelegenheden of doen mee met de plaatselijke activiteiten.

Bij de meidenclub werken we met de superwoman methodiek. Dit om de meiden extra te ondersteunen en versterken. We besteden meer aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van meiden. Door aandacht te hebben voor een positief zelfbeeld, zelfontplooiing, identiteitsvorming en weerbaarheid, zullen deze meiden sterker in hun schoenen staan waardoor zij kunnen opgroeien tot weerbare en zelfverzekerde volwassenen.

Mogen we aub naar De Mussen komen?

Lisa 15 jaar

 

Juf wanneer gaan we weer beginnen? Het is echt niet meer leuk!

Romaissa 10 jaar