Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Afbeelding

NIEUWS

Winnaars Sportiviteitsbeker

07-03-2019

Op zaterdag 23 februari hebben de Walking-Football heren van Vadercentrum De Mussen meegedaan aan het regionaal toernooi in het ADO Den Haag stadion. Rond de tachtig 60-plussers deden enthousiast mee met het wandelend voetballen, OldStars walking football wel te verstaan. Dit is een voetbalvorm voor ouderen waarbij niet gerend mag worden, lichamelijk contact niet is toegestaan en de bal onder heuphoogte moet blijven.
Na de ontvangst, het omkleden en de groepsfoto werd de officiële aftrap verricht door twee oud-ADO-iconen Lex Schoenmaker en Jacques Smit! Beide spelers voetbalden in de jaren zestig en zeventig voor ADO Den Haag. Alle teams speelden vier wedstrijden op het kunstgras in het Cars Jeans Stadion. Er werd gestreden om de Sportiviteitsbeker waarbij de vier scheidsrechters Joop, Martin, Peter en Ron na elke wedstrijd ‘sportiviteitspunten’ aan de teams gaven.
Er zaten een aantal spannende wedstrijden tussen en er werd bij vlagen mooi voetbal gespeeld. De voetbalmannen van De Mussen hebben hierbij hun eerste doelpunt en puntje weten te scoren op een toernooi!
Na afloop werd er gezamenlijk gedineerd door de verschillende teams. Er werd gezellig gelachen en bijgepraat. Na het etentje vond de uitreiking van de sportiviteitsbeker plaats. De Mussen ging aan de haal met de prijs, waarmee het eerste sportieve succes van de voetbalmannen een feit was!