Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Afbeelding

NIEUWS

Wethouder Liesbeth van Tongeren in gesprek met Schilderswijk Moeders over Duurzaamheid

18-12-2019

Afgelopen woensdag bracht wethouder van Tongeren een bezoek aan De Mussen. Zij ging onder andere met de Schilderswijk Moeders in gesprek over het energiezuinig maken van je woning en hoe belangrijk dit is voor niet alleen je portemonnee maar ook voor het milieu. De gemeente stelt gratis pakketten ter beschikking om je huis energiezuinig te maken. In dit pakket zit radiatorfolie, ledlampen, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Een monteur komt gratis bij je langs om alles te installeren.

Nicoline Grötzebauch vertelde de wethouder dat we bezig zijn om het pand te verduurzamen. Dit gaat in samenwerking met de provincie Zuid-Holland. Er komen zonnepanelen op het dak en overal dubbel glas. Het doel is dat met het opwekken van de extra stroom ook de wijk wordt voorzien van stroom.

De wethouder was erg onder de indruk van de maatregelen die genomen worden door De Mussen en beloofde in het voorjaar terug te komen om hierover door te praten.

Na afloop van het gesprek ging de wethouder samen met de monteur naar één van de Schilderswijk Moeders om een pakket te installeren.