Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Afbeelding

NIEUWS

Voorlichting over de Werkplaats voor nieuwkomers

05-11-2020

Woensdag 4 november heeft De Werkplaats voorlichting gegeven aan 10 nieuwkomers. Deze voorlichting wordt gegeven in het kader van het project “Een nieuw bestaan, een nieuwe baan” van het Gak fonds. Het programma heeft als doel om meer nieuwkomers/vluchtelingen aan het werk te helpen.

Deelnemers kwamen uit Syrië, Marokko, Ghana, India, Pakistan, Afghanistan en Eritrea, ieder met een eigen verhaal en werkervaring. Deze groep heeft gezamenlijk Nederlandse les en kwam kennismaken met De Mussen en de Werkplaats.

Hafida Amajoud, projectcoördinator van De Werkplaats, nam de tijd om uit te leggen wat de termen “participatie” en “vrijwilligerswerk” betekenen en hoe belangrijk vrijwilligerswerk kan zijn voor werkzoekenden in de route naar betaald werk. Door vrijwilligerswerk te doen oefen je de taal, ontmoet je nieuwe mensen, vergroot je je netwerk, laat je zien dat je gemotiveerd bent om te werken en ontdek je wat je competenties zijn. En je kunt vrijwilligerswerk opnemen in je CV als werkervaring.

Bent u op zoek naar een baan of wilt u graag meer uren werken? Wij bieden hulp, bijvoorbeeld bij het schrijven van een sollicitatiebrief of het maken van een CV. Neem contact met ons op via dewerkplaats@demussen.nl