Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Verslag Volvo Ocean Race

27-06-2018

Volvo Ocean Race; acht dagen lang staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Zeilboten gaan op zee de race met elkaar aan en op het strand zijn er dagenlang allerlei leuke sportactiviteiten voor jong en oud. Op 27 juni is ook De Mussen met 35 kinderen naar de Volvo Ocean Race geweest en wat was het een avontuur!

Het begon al met een gezellige tramreis voor de kinderen; een man verkleed als marinier had een quiz over de Volvo Race voor de kinderen en dit zorgde voor veel voorpret in de tram. Eenmaal aangekomen in Scheveningen werden we door de organisatie warm ontvangen. De kinderen kregen een heerlijk waterijsje en keken hun ogen uit. Ze waren erg onder de indruk van de grote zeilboten en van de vele activiteiten die ze konden doen. Het weer werkte gelukkig mee, lekker in het zonnetje hebben de kinderen meegedaan aan onder andere volleybal, de klimtoren en voetbalsmash. Ook hebben ze even kunnen ervaren hoe het is om een echte marinier te zijn. Ze hebben een kijkje genomen in een boot en geprobeerd om een hele zware tas te dragen.

De middag werd afgesloten met een optreden van Maan. De kinderen zongen uit volle borst mee en wilden niet meer naar huis. Moe, maar voldaan stapten de kinderen toch maar weer in de tram richting De Mussen.

We kijken terug op een gezellige middag en willen graag de organisatie heel erg bedanken. Tot een volgende keer!