Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Verslag vader-zoonkamp 2018

10-09-2018 | Door Meester Jawad

Een echt mannenkamp! Met 75 vaders en zoons zijn wij in de 2e weekend van september op kamp geweest. De reis bracht ons naar het Mussennest in Otterlo, een prachtig natuurgebied waar wij drie dagen en twee nachten verbleven. Met een enorm gevarieerd programma en een hands-on mentaliteit van de vaders en de zoons hebben wij er een topweekend van gemaakt. Het weekend startte met een etentje bij De Mussen. Onze eigen Paul heeft ons verwend met een heerlijke maaltijd Italiaanse pasta bolognese! Daarna zijn wij op weg gegaan naar onze bestemming Het Mussennest. Na een korte rondleiding gingen we het bos in voor een spannende boswandeling en sloten we de dag af met een gezellig kampvuurtje.

De volgende dag zijn we gestart met een goed ontbijt en hebben wij een mooie boswandeling gemaakt. Vervolgens zijn we naar het Simia klimbos gegaan waar zowel de kinderen als de vaders geklommen hebben, en wat hebben zij er enorm van genoten! Jong en oud hebben geklommen, geklauterd en geslingerd door de bomen. Vaders zijn naar mij toe gekomen en hebben gezegd dat zij zich weer kind voelden! Nadat de mannen uitgeklommen waren zijn wij geluncht met de meegebrachte lunchpakketjes. Na de lunch hebben we op het lokale veld een voetbaltoernooi gehouden voor zowel vader als kinderen. Vele vaders hebben hun talenten niet verleerd!

In de avond hebben de mannen de handen ineen geslagen met als resultaat een onvergetelijke barbecue. Groentes, salades, rijst en natuurlijk het vlees waren verrukkelijk; mijn complimenten! Na de barbecue hebben een groot kampvuur gemaakt, waarbij er verschillende kampvuurspellen hebben gespeeld. De volgende dag zijn we gestart met een goed ontbijt, en hebben wij de boel weer opgeruimd.

Voordat wij met de bus terug gingen hadden wij nog één tussenstop gemaakt: Walibi World! Het was voor zowel de vader als kinderen een onvergetelijke dag geworden. Vader en zoon gingen gezamenlijk in achtbanen en vele andere atracties.

Het kamp was een groot succes! Voor de vaders en zonen was het een geweldige tijd met nieuwe ervaringen, waarbij de verbinding tussen ouder en kind voorop stond. Dit is de 3e keer dat De Mussen dit organiseert en wij willen dan ook langs deze weg onze dank uitspreken voor de fondsen die dit mogelijk hebben gemaakt. Zonder deze bijdrage was het voor ons niet mogelijk om deze unieke kans te bieden aan ouders en kinderen uit de wijk. Maar ook dank aan de ouders die de verantwoordelijkheid hebben genomen voor de werkzaamheden voor en rondom het kamp!