Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Verslag kerstvakantie

28-12-2018 | Door Team Kinderwerk

Een supervakantie: meer dan 100 kinderen hebben een onvergetelijke kerstvakantie gehad! We hebben gewerkt met het thema ‘winter & feest’.

We hebben deze feestelijke vakantie ingeluid met verschillende kookworkshops. Daarnaast konden de grote kinderen lekker sporten en de kleuters kregen groene vingers na het maken van mooie kerststukjes. Naast deze workshops stond ook de oudejaarslunch op het programma; alle kinderen waren welkom om gezellig met elkaar te eten en het jaar gezamenlijk af te sluiten. De kinderen hadden hun mooiste kleding aangetrokken, er stond een gezellig muziekje aan en iedereen kon genieten van een heerlijke lunch. Tijdens de lunch was ook onze wijkagent Cees van Nus aanwezig om de kinderen te voorzien van een vuurwerkvoorlichting. De kinderen hebben aandachtig geluisterd en zaten vol vragen. Het was een leerzame voorlichting en om de veiligheid van de kinderen tijdens Oud & Nieuw zo veel mogelijk te kunnen waarborgen kregen ze ook allemaal een vuurwerkbril mee. De eerste week werd voor de kleuters afgesloten met een fantastisch uitje, namelijk ‘Disney On Ice’. Wat was dit een bijzondere en unieke ervaring voor vele kinderen! In de Rai Amsterdam kwamen vele verschillende Disneyfiguren tot leven op het ijs. De stoere jongens konden hun ogen niet geloven toen hun favoriete Carsfiguren het ijs kwamen oprijden en de meisjes zongen met volle borst mee toen Elza de ijskoningin met haar zus verscheen. Het was mooi om te zien dat iedereen aan het genieten was. De grotere kinderen hebben de eerste week afgesloten met vele verschillende workshops zoals: dans, rap en kunst. Ook konden de kinderen mooie wenskaarten maken. Kinderen gingen met elkaar in gesprek en wensen als ‘geen oorlog’ en ‘eten voor iedereen’ waren veel terug te zien op de mooi versierde kaarten. In de tweede week was het nieuwe jaar begonnen, een nieuwjaarsdisco en een nieuwjaarsreceptie konden daarom natuurlijk niet missen! Kinderen konden dansen op de muziek, hapjes werden er geserveerd en verschillende spelletjes stonden klaar. Als grote verrassing konden de kinderen ook een zakje popcorn of een roze suikerspin krijgen. Kortom, het was een feestelijke dag met veel lachende kinderen.

 

De volgende dag hebben de kleuters lekker kunnen ontspannen bij Cinema De Mussen. Ze hebben kunnen genieten van een kerstfilm en daarna werd hun creativiteit geprikkeld bij het maken van kerstkransen. Ook de grote kinderen zijn die dag creatief bezig geweest. Ze hebben namelijk kaarsen versierd. Wat een mooie kunstwerkjes! Natuurlijk was er ook ruimte voor beweging. Het enthousiasme van de kinderen was zichtbaar bij het befaamde sporttoernooi! Ook de kleuters staan altijd te springen als ze horen dat er sport op het programma staat. De volgende dag waren ook zij aan de beurt; ze konden geen genoeg krijgen van het lijnenspel en van trefbal! De grotere kinderen zijn deze vakantie ook in aanraking geweest met een nieuwe sport. Ze zijn naar ‘Dela Beach Open’ geweest in Zuiderpark en hebben zo kennis gemaakt met de sport ‘beachvolleybal’. Eenmaal op de tribune kozen de kinderen partij en juichten en zongen ze mee bij elke treffer. Ze mochten ook deelnemen aan ‘de meet & greet’; ze mochten vragen stellen aan de professionele volleybalspelers en kregen hun handtekeningen op een strandbal die ze vervolgens mee naar huis mochten nemen. Het was aldus een dag om niet snel te vergeten! De kinderen konden deze vakantie niet beter afsluiten dan met een bezoek aan De Uithof en een circusworkshop. De grote kinderen konden bij De Uithof kiezen tussen schaatsen, skiën of bungee voetbal. Voor velen was het de eerste keer en aldus een groot avontuur, maar iedereen had plezier en heeft grenzen kunnen verleggen! De circusworkshop van de kleuters was ook een groot succes! De clown van Okidoki vonden de kinderen ontzettend grappig. Er werd veel gelachen, de kinderen hadden de gelegenheid om zich te laten schminken en ze hebben onder andere geleerd om te balanceren en te jongleren. Na de workshop waren alle ouders van harte welkom om aanwezig te zijn bij de voorstelling van hun kinderen. We zijn ontzettend blij dat heel veel ouders trots zijn komen kijken naar de kunstjes van hun kinderen!

We kijken met veel plezier terug op een geslaagde kerstvakantie en willen graag alle fondsen, maar ook alle vrijwilligers bedanken die dit voor de kinderen uit de wijk mogelijk hebben gemaakt!