Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Kerstvakantie meidenwerk 2021

11-01-2022

In verband met de gewijzigde coronamaatregelen moesten we het programma van de kerstvakantie 2021 helaas weer op het laatste moment aanpassen. Gelukkig konden we snel een online programma in elkaar zetten. Bij mooi weer kon er buiten gesport worden met meester Karim. Ook vulden we tassen met knutselmaterialen, zodat de meiden thuis aan de slag konden. In de vakantie plaatsten we elke dag een filmpje waarin instructie werd gegeven hoe je gebruik kan maken van de materialen uit de tas.

Zo kregen de meiden bij het eerste filmpje op YouTube, Facebook en Instagram en via Whatsapp een video over hoe je een gezichtsmasker kan versieren. Een leuke video waarin stap voor stap een kunstwerk wordt gecreëerd! In de volgende video ging over het  pimpen van een lege spiegel naar de ‘Spiegeltje aan de wand’. Gebakken moest er natuurlijk ook worden, de meiden bakten een eigen browniecake.

De tweede week van de vakantie begonnen we met een video over het creatief verzorgen van je nagels, gevolgd door een filmpje over pannenkoeken bakken met fruit. Ook maakten we een schilderij met meester Tawab. De meiden konden ook nog thuis slijm maken en een eigen kaars versieren.

Het jaar is afgesloten met deze twee bijzondere weken met leuke online activiteiten. Ondanks de onzekere tijden hopen we dat volgend jaar meer mogelijk is voor ons allen. Via deze weg ook onze dank aan de fondsen voor het mogelijk maken van alle activiteiten in deze bijzondere tijd.