Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Het ouder-kindkamp 2018

02-05-2018 | Door Juf Moska

Een super muzikaal kamp!

Wat hebben wij gelachen en plezier gemaakt. Met 65 kinderen en moeders was het kamp dit jaar nog leuker dan voorheen. De setting: het grote kamphuis in Het Mussennest in Otterlo. Een groene omgeving met weinig bewoners. We bleven 3 dagen en 2 nachten slapen een reuze huis met 2 grote slaapzalen en stapelbedden. Alles moesten wij zelf regelen. Van activiteiten tot bereiden van de maaltijden en afruimen. De taken waren goed verdeeld.

Het programma was zeer gevarieerd. Eenmaal aangekomen op dag één, werden wij goed ontvangen. We hebben een korte rondleiding gehad. Al snel zijn we de bosrijke omgeving gaan verkennen. Wat een mooie en rustige natuur!

De kinderen stonden al klaar om te gaan voetballen op de velden, de meiden hadden hun beauty- en spelletjeshoek gevonden in de fraaie woonkamer. Wat een actieve moeders! Al snel was er muziek aangezet, thee en koffie klaar gemaakt en waren we aan het zingen en dansen! Het avondeten is gezamenlijk gemaakt en geserveerd.

Na het avondeten stond de Marokkaanse thee met wat lekkers al klaar op de tafels. De kinderen en moeders konden gezamenlijk meedoen met gezelschapsspelletjes.

De volgende dag begonnen we met een goed ontbijt. De ochtend was in het teken van Pasen. Er waren 100 eieren verstopt in het bos waarvan 95 terug zijn gevonden. Best knap! Van de 5 overige eieren is alleen de schil terug gevonden…

Ook een wandeling door het bos kon niet missen. We hadden geluk met het weer!

Tegen het einde van de middag was het tijd voor ons zwemavontuur bij het zwembad De Peppel in Ede. Een flinke wandeling naar de bus toe en binnen een kwartier waren wij alweer bij het zwembad. Wat een fantastische zwembad en wat verwennerij voor de kinderen en moeders!

De kinderen vermaakten zich in het mooie zwembad en op de vele glijbanen.

De moeders konden heerlijk bubbelen in de bubbelstrook en genieten van de wellnesscorner met sauna’s, stoomcabines en bubbelbaden. Na twee uur waterpret zijn wij uitgeput terug gegaan naar ons kamphuis.

Dag drie stonden we al vroeg klaar voor onze nieuwe activiteit, rond 10.00 uur zijn wij met de bus vertrokken richting het pretpark Walibi. Na een dagje met vele attracties en spannende activiteiten zijn we in de avond teruggekomen in Den Haag.

Het kamp was zeker geslaagd en was weer een groot succes. Voor de kinderen en ouders was het een onvergetelijke tijd met nieuwe ervaringen. Sommige kinderen en ouders waren voor het eerste buiten de omgeving van Den Haag. Dat maakt ons kamp heel erg uniek en speciaal!

De rol van de ouders was deze keer ook onmisbaar tijdens het kamp. Ze hebben zelf verantwoordelijkheid gedragen voor de werkzaamheden voor en rondom het kamp. Onze dank daarvoor! We hopen dat het volgend jaar weer een leuke kamp wordt voor vele nieuwe kinderen en ouders.

Via deze weg willen we ook onze dank uitspreken voor de bijdrage van het Jeugd vakantieloket voor het realiseren van het ouder-kind kamp. Zonder deze bijdrage was het voor ons niet mogelijk om deze unieke kans te bieden aan ouders en kinderen uit de wijk.