Huis van de buurt,
Thuis in de buurt

Schilderswijk Moeders

In 2013 is De Mussen, met een aantal zelforganisaties, gestart met het project Schilderswijk Moeders. De Schilderswijk Moeders zijn 20 getrainde contactvrouwen uit de wijk die andere moeders ondersteunen, bij kleine en grote problemen. Bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren, bij financiële vragen, bij schulden, bij opvoedingsproblematiek en huiselijk geweld. De Schilderswijk Moeders genieten vertrouwen in de wijk en zorgen ervoor dat, indien nodig, reguliere hulpverlening op gang komt. Ze activeren geïsoleerde vrouwen naar cursussen en vrijwilligerswerk.

De Moeders hebben diverse landelijke en lokale prijzen gewonnen, zoals de Kartini emancipatie prijs, de Movisie publiek participatieprijs en de PAX vredesduif.

Het Kennis instituut Integratie & Samenleving heeft onderzoek gedaan naar de economische en maatschappelijke impact van hun werkzaamheden. De positieve resultaten van dit onderzoek kunt u lezen in het rapport Bereikt en geholpen’.

We zijn enorm trots op de Schilderswijk Moeders! Het zijn belangrijke rolmodellen geworden voor vrouwen en meisjes is in de wijk.

De moeders zijn telefonisch bereikbaar: 070 -3888700
Of per mail: schilderswijkmoeders@demussen.nl

Download hier het verslag van de Schilderswijk Moeders 2015
Download hier het eindrapport van de Schilderswijk Moeders 2016
Download hier het eindrapport van de Schilderswijk Moeders 2017

 

Cookie verklaring  -  Privacy De Mussen • Hoefkade 602 • 2526 CM Den Haag • tel: (070) - 388 87 00 • info@demussen.nl