Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Afbeelding

Kunst en Cultuur

Kinderen in de Schilderswijk komen minder vaak in aanraking met Kunst en Cultuur. Dat is jammer want door het beoefenen van kunst- en cultuurdisciplines leer je zoveel meer. Kinderen leren hun gevoelens tot uitdrukking brengen door lichamelijke en persoonlijke expressie, leren luisteren, leren kijken en ontwikkelen hun creativiteit. Zij oefenen hun (fijne) motoriek. Het beoefenen van kunst draagt zodoende in belangrijke mate bij aan de vorming van zelfstandige, creatieve en reflecterende mensen. Er blijven middelen nodig om dit programma in stand te houden en uit te breiden. De Mussen organiseert dit programma in nauwe samenwerking met partners in de stad. Zo is er met het Koorenhuis een samenwerkingsconvenant afgesloten voor het kunsteducatieprogramma ‘Kooren voor De Mussen’

Lees het Visiestuk Kooren voor De Mussen voor meer informatie over de visie achter het programma.

Voorbeelden van activiteiten in het kunst- en cultuurprogramma in De Mussen:

Onderdeel van het programma ’Kooren voor De Mussen’ is de Carrousel. In de Carrousel maken kinderen van 8 tot en met 12 jaar kennis met verschillende kunstdisciplines, zoals dans, zang, beeldend werken, theater en muziek.
Vier keer per jaar laten de kinderen aan hun ouders zien wat zij hebben geleerd in exposities en uitvoeringen. Veertig kinderen zingen in het Kinderkoor De Mussen. Wekelijks wordt er geoefend en er zijn regelmatig optredens van het koor.
In studio M.U.S. (Music Unlimites Schilderswijk) kunnen jongeren cursussen, workshops en masterclasses volgen in rap, zang, produceren, masteren en afmixen. Daarnaast is er de gelegenheid tot postproductie, afmixen en masteren van eigen muziek.
Er zijn rap- en producer battles en zangpresentaties door de jongeren die gebruik maken van de studio. De studio wordt verhuurd tegen een sterk gereduceerd tarief, ter financiering van talentontwikkeling van kinderen en jongeren.