Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Afbeelding

NIEUWS

Verslag jongenskamp 2019

26-04-2019

Verslag jongenskamp

Na het grote succes van vorig jaar kon ook dit jaar een jongenskamp niet missen. 25 enthousiaste jongens in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar hadden zich al snel ingeschreven voor dit kamp in Otterlo. De jongens hebben drie onvergetelijke dagen doorgebracht; ze hebben genoten van de omgeving, de activiteiten en het samen zijn.

Het grote avontuur begon op vrijdag 12 april. Onze vaste vrijwilliger Paul had een heerlijke pastaschotel bereid voor de kinderen en de begeleiding. Achteraf bleek hij zóveel eten te hebben gemaakt dat ook sommige ouders gezellig hebben kunnen mee-eten. De sfeer was vrijdag al metéén goed. Er werd gezellig gegeten en gelachen en een echt groepsgevoel begon al te ontstaan. Naarmate de tijd verstreek en iedereen op de bus stond te wachten steeg te spanning bij zowel de kinderen als de ouders. We besloten daarom om nog even een gezellige groepsfoto te maken voordat de bus kwam.
En daar was de bus dan! Het inladen kon eindelijk beginnen. Aan de bagage van de kinderen leek het wel alsof het kamp een hele week zou duren! Gelukkig paste alles in de bus en stapten de kinderen snel in. De bus toeterde, de kinderen zwaaiden enthousiast naar hun ouders en de ouders, die hebben een traantje gelaten…

Na een reis van 1,5 uur kwamen de kinderen aan bij het Mussennest in Otterlo; een mooi kamphuis midden in een rijke groene omgeving. Voordat de indeling van de slaapkamers plaatsvond vertelden de jauf en de meesters de regels en kort het programma voor de volgende dag. Toen was het eindelijk tijd voor gekeet! Wat een gezelligheid; er werd gelachen en spelletjes gespeeld totdat het bedtijd was.

De volgende dag sloten de kinderen om 09:00 aan bij het ontbijt. Toen alle buikjes vol zaten konden de kinderen zich klaarmaken voor het voetbaltoernooi. Het was koud, maar de zon kwam al snel tevoorschijn en warmde ons in korte tijd op. Tijdens het voetbaltoernooi werd er goed meegedaan en op het veld was er sprake van teamwork. Na het voetbaltoernooi was er ruimte voor wat vrije tijd. Sommige kinderen gingen een spelletje doen en anderen ging al enthousiast hun optreden oefenen voor de Bonte avond. Dat beloofde wat!

En toen was het alweer tijd voor de lunch. Na een heerlijke lunch konden de kinderen zich alweer opmaken voor vertrek. De bus stond namelijk klaar om de kinderen mee te nemen naar het Klimbos in Ermelo. Het Klimbos was een uitdaging! Als échte Tarzans werd in de bomen geklommen. Vele kinderen hadden hun angsten overwonnen en wisten zelfs hun grenzen te verleggen. Geweldig om te zien hoe de kinderen ondanks de kou hebben genoten van deze sportieve en uitdagende activiteit!

Eenmaal terug in het kamphuis stond een warme kop thee voor de kinderen klaar en werd er weer geoefend voor de Bonte avond. Ondertussen werd de keuken helemaal klaargemaakt voor de volgende leuke activiteit: pizza’s maken! De kinderen konden hun eigen pizza samenstellen en uiteraard daarna helemaal zelf opeten. De kinderen waren grappig genoeg verbaasd over hun eigen kookkunsten; ‘wat smaakt de pizza goed’ werd er telkens met een volle mond en een grote glimlach geroepen.

Toen iedereen gegeten had konden de kinderen aanschuiven bij het kampvuur. Ondertussen werd de woonkamer omgebouwd voor de Bonte avond. De juf kreeg wat hulp van de kinderen en de ruimte werd een gezellige kamer die klaar was voor een feetje; slingers, ballonnen en lekkere dingen kwamen op tafel. De muziek ging aan en de Bonte avond kon beginnen!
Vele kinderen hadden een act voorbereid. Wat ontzettend knap van de kinderen dat ze uit hun comfortzone stapten en durfden op te treden voor de hele groep. Dat het een gezellige avond was met veel gelach en mooie optredens was de buren ook opgevallen. Zij kwamen bij ons een kijkje nemen en waren helemaal onder de indruk van de optredens van de kinderen. De sfeer zat er die avond goed in en er ontstond een onvergetelijke meligheid. Meester Karim en meester Nadir kregen zelfs alle meesters, de juf én zelfs de buren zover om uit volle borst mee te zingen op Guus Meeuwis. De filmpjes van deze avond, die zullen moeilijk terug te vinden zijn…

Inmiddels was het donker geworden en dus tijd voor de speurtocht in het bos. Twaalf vragen moesten er beantwoord worden en het groepje dat de meeste antwoorden goed had zou een prijsje krijgen. Het was een spannende speurtocht in het donker en wat waren de groepjes fanatiek, inclusief de meesters en de juf! Iedereen deed zijn best en uiteindelijk had het groepje van meester Karim gewonnen. Die avond was het laat geworden dus na de prijsuitreiking was het bedtijd. De kinderen vielen deze avond als roosjes in slaap…

De volgende morgen moesten we vroeg uit de veren. De Efteling stond op het programma. Voordat het zover was werden de kinderen verwend met een zogenaamd ‘zondags ontbijtje’; een gekookt eitje, een croissantjes en kadetjes vers van de bakker. Dat was smullen! Na het ontbijt moest er opgeruimd en schoongemaakt worden. Iedereen hielp goed mee en stipt om 10:00 zaten we in de bus op weg naar De Efteling.

Een mooiere kampafsluiting konden de kinderen niet hebben. Het zonnetje scheen volop en wat hadden de kinderen plezier! In de Efteling was voor ieder wat wils; de echte waaghalzen kregen niet genoeg van de Baron en van Joris en de draak en anderen genoten met volle teugen van Droomvlucht en Fata Morgana.

De dag vloog voorbij, het was vijf uur en dus tijd om te verzamelen. Eenmaal in de bus werd er al enthousiast nagepraat over het kamp en het mogelijke volgende kamp. De kinderen gingen met een rugzak vol mooie herinneringen naar huis..

Namens Meester Karim en juf Marzia
Het Kinderwerkteam

We kijken terug op een zeer geslaagd kamp en willen graag de vrijwilligers Paul, Nadir en Mohamed bedanken voor hun inzet, de ouders voor hun vertrouwen in ons en fonds 1818 voor het mogelijk maken van dit kamp.

Ook dit keer zal er een reünie plaatsvinden. Datum volgt nog!

En gelukkig zijn er ook foto’s !