Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

Afbeelding

NIEUWS

Presentatie “Bunji, de schildpad … wil van plastic af”

05-11-2019

Schrijver voor één dag

Stel je voor, je krijgt van een kinderboekenschrijfster het begin van een verhaal te horen. Plots stopt zij met haar verhaal en geeft zij de groep de opdracht het verloop van het verhaal te verzinnen. ‘Schrijvers voor één dag’, dat waren onze kinderen van De Mussen afgelopen zomer. Zij deinsden niet terug voor deze uitdaging en vol enthousiasme hebben zij een boek geschreven en geïllustreerd: ‘Bunji de schildpad…wil van plastic af’. Een groot avontuur vol fantasie over de schildpad Bunji die het plastic uit de zee wil opruimen.
Gisteren was het zover! De boekjes waren gedrukt en tijdens de club werden deze officieel overhandigd door Cees de Vos (regiocoördinator Wereld Natuur Fonds Haaglanden). Gideon kreeg de eer om het eerste boekje in ontvangst te nemen. Er waren zelfs een fotograaf en een journalist van het AD aanwezig om dit feestelijke moment vast te leggen. De kinderen straalde vol trots. Een eigen boek met eigen illustraties… En dat allemaal in één dag!
Het Wereld Natuur Fonds heeft er, in samenwerking met het Omniversum, voor gezorgd dat we de kinderen deze kans konden bieden. Namens De Mussen wil ik hen hier dan ook heel erg voor bedanken. Ook wil ik de kinderen die hebben meegeschreven heel erg bedanken voor hun enthousiasme, creativiteit en fantasie. Zonder jullie was dit boek er niet geweest!

Het artikel van het AD leest u hier