Tweets

De wethouderbijeenkomst gaat van start! https://t.co/NcmTVvmnwg 6 dagen 18 uur ago
Vanmiddag hosten we samen met @RestoVanHarte de bijeenkomst Kennis- en innovatienetwerk in de zorg voor de jeugd https://t.co/qvuMUHWFYS 6 dagen 19 uur ago
Op 5 september vierden onze @SchilderMoeders hun eerste lustrum. De bijeenkomst was een groot succes, en..gelukkig… https://t.co/tXmDTX6pPx 1 week 22 uur ago
Lijkt het je leuk om #stage te lopen bij De Mussen? We zijn aanwezig op de #stagemarkt op de Haagse Hogeschool… https://t.co/1G7LCVoRh3 1 week 4 dagen ago
RT @FatimaFaid: Graag verspreiden, kan verschil zijn tussen wel of geen dak boven je hoofd https://t.co/i0b64cxHvq 2 weken 3 dagen ago

Werkplaats

WERKPLAATS DE MUSSEN

Werkplaats De Mussen wil mensen uit de Schilderswijk die werk zoeken ondersteunen bij het vinden van een geschikte baan.

  • Bent u gemotiveerd om op zoek te gaan naar werk?
  • Weet u niet goed wat uw mogelijkheden zijn?
  • Wilt u uw netwerk uitbreiden?
  • Vraagt u zich af of uw CV en motivatiebrief goed zijn   opgesteld?
  • Bent u onzeker voor een sollicitatiegesprek?

 Bij Werkplaats De Mussen kunt u begeleiding krijgen bij het vinden van een baan!

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op per mail dewerkplaats@demussen.nl, of bel 070-3888700, U bent ook welkom om langs te komen bij Werkplaats De Mussen, Hoefkade 602 in Den Haag.

 

Wat heeft Werkplaats De Mussen u te bieden?

Een mentor

Bij Werkplaats De Mussen zijn 40 mentoren actief. U wordt gekoppeld aan één van hen. Deze mentor helpt u door zijn of haar kennis, ervaring en netwerk met u te delen. Uw mentor helpt u bij het voorbereiden van sollicitaties en kan u in contact brengen met werkgevers. Een half jaar lang ontmoet u uw mentor elke week en krijgt u alle tijd en aandacht. Zo wordt  u echt geholpen met hulp die past bij u!

Sollicitatietraining

Naast individuele begeleiding door een mentor bieden wij u de kans om te oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek. In deze training leert u om uw sterke en zwakke punten te benoemen en om uzelf goed te presenteren.

Onder begeleiding van een acteur wordt er een rollenspel gespeeld die de werkelijke situatie zo dicht mogelijk benadert. Na afloop wordt het gesprek geëvalueerd en krijgt u tips om uw presentatie te verbeteren. Dit zal u helpen om met meer vertrouwen te solliciteren.

CV-loket

Een goede sollicitatiebrief is een voorwaarde om met succes te solliciteren. Vindt u het lastig om een goede motivatie- brief te schrijven of vraagt  u zich af of uw CV goed is opgesteld? Bij ons CV-loket kunt u uw sollicitatiebrief en CV laten nakijken vanuit het oogpunt van een werkgever. Wij geven u waardevolle tips en advies over de taal, vorm en inhoud van uw brief of cv. Mail uw sollicitatiebrief en cv naar dewerkplaats@demussen.nl. U ontvangt dan binnen enkele dagen ons advies.

Zo heeft u meer kans op succes bij het solliciteren op die nieuwe baan!

Kinderopvang

Bij De Mussen zijn verschillende opvangmogelijkheden. Zo hebben we Peuteropvang met VVE, Buitenschoolse opvang en zijn er mogelijkheden voor incidentele kinderopvang. Daarnaast hebben we een breed aanbod aan jeugd - en kinderwerk.

Indien u een sollicitatiegesprek heeft kunt u uw kind naar de incidentele opvang brengen. Vraag naar de mogelijkheden voor kinderopvang bij De Werkplaats, dewerkplaats@demussen.nl

 

Werkplaats De Mussen werkt!

Inmiddels hebben tientallen werkzoekende wijkbewoners begeleiding gekregen van mentoren. Zij hebben aangegeven dat zij door het programma hun zelfvertrouwen hebben vergroot en praktische sollicitatievaardigheden hebben ontwikkeld. Daarnaast kunnen ze zich professioneler presenteren en hebben ze hun netwerk uitgebreid.

Door begeleiding bij Werkplaats De Mussen hebben al veel wijkbewoners een baan gevonden, zijn een leerwerktraject gestart, of aan een opleiding begonnen.

Financiers

Werkplaats De Mussen wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag Wijkaanpak Nieuwe stijl, Het VSB Fonds en, in het kader van PACE, het Europese Interreg 2 Zeeën programma.