Tweets

De wethouderbijeenkomst gaat van start! https://t.co/NcmTVvmnwg 1 dag 2 uur ago
Vanmiddag hosten we samen met @RestoVanHarte de bijeenkomst Kennis- en innovatienetwerk in de zorg voor de jeugd https://t.co/qvuMUHWFYS 1 dag 3 uur ago
Op 5 september vierden onze @SchilderMoeders hun eerste lustrum. De bijeenkomst was een groot succes, en..gelukkig… https://t.co/tXmDTX6pPx 2 dagen 6 uur ago
Lijkt het je leuk om #stage te lopen bij De Mussen? We zijn aanwezig op de #stagemarkt op de Haagse Hogeschool… https://t.co/1G7LCVoRh3 6 dagen 6 uur ago
RT @FatimaFaid: Graag verspreiden, kan verschil zijn tussen wel of geen dak boven je hoofd https://t.co/i0b64cxHvq 1 week 5 dagen ago

Vrijwillige inzet

Vrijwilligerswerk in De Mussen is werk dat er toe doet!

Vrijwillig werken in De Mussen is dankbaar werk, waarin u iets kunt betekenen voor een ander!

Een tiental vrijwilligers is actief bij De Mussen: bij het beheer, de Bingo, het maatschappelijk spreekuur en de Sport-o-theek. De  conversatieles wordt gegeven door een lid van de Haagse Rotary.
We hopen dat nog meer burgers uit heel Den Haag zich vrijwillig komen inzetten bij De Mussen. Het is ons inziens van belang voor de stad dat burgers van het Veen en het Zand elkaar ontmoeten en de stad mindere gesegregeerd zal zijn.
De Mussen werkt hierom ook samen met Den Haag Cares, www.denhaagcares.nl, een organisatie die Young Professionals uit de stad en maatschappelijke organisaties aan elkaar verbindt.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Medewerkers voor de Sport-o-theek
Bij de Sport-o-theek op het Mr. de Bruinplein wordt aan kinderen buitenspeelgoed uitgeleend, bijvoorbeeld skates, rolschaatsen, ballen, skelters en fietsen.
Momenteel is de Sport-o-theel twee middagen open. Hoe meer vrijwilligers, hoe langer en vaker de kinderen speelgoed kunnen lenen! We zoeken mensen die na schooltijd (in de zomer tot 20.00 uur) en in de weekenden, op vaste tijden,  de Sport-o-theek kunnen bemensen en/of met de kinderen op het plein (bal)spelen willen organiseren.

Assistent voor de sportkracht
Sporten is heel populair bij de kinderen van De Mussen: regelmatig komen er zestig kinderen bij de sportles. Het zou daarom heel fijn zijn als iemand de sportkracht kan assisteren bij de les, of bij de verschillende toernooien. Bent u sportief en heeft u affiniteit met kinderen? Dan bent u  diegene die we zoeken!

Bouwers gezocht om kinderen te leren spelen met constructie speelgoed.
Constructie speelgoed is heel leerzaam voor kinderen: ze doen technische kennis op, leren vanaf een kaart te bouwen, te plannen, geduld te hebben  en te overleggen.
De Mussen heeft helaas te weinig kinderwerkers in huis die dit met de kinderen kunnen doen.
We zoeken daarom mensen die de kinderen dit willen leren.  (tijdens een vakantie,of een paar dagen achter elkaar). Dus  gepensioneerde, studerende of werkende techneuten: uw bijdrage is heel erg welkom bij De Mussen!

Vrijwilliger gezocht voor computerinloop
Bij de Computerinloop komen buurtbewoners met vragen over computer- en internet gebruik.
Er is een standaard programma waarmee cursisten een cursus kunnen volgen, maar het is ook mogelijk dat cursisten afzonderlijke vragen hebben of onder begeleiding  willen oefenen.
De inloop was een groot succes, als er een vrijwilliger is gevonden kunnen we de inloop weer
starten! De cursisten wachten op u!

Meer informatie over bovenstaande vacatures bij Marie-Helene Valk marie-helene.valk@demussen.nl