Verslag 1e bijeenkomst Kinderraad
 

Tweets

Op zoek naar een uitdagende baan als projectcoördinator onderwijsactiviteiten en cultuureducatie? Wij hebben een… https://t.co/64Z69sKt9y 3 weken 2 dagen ago
@PlatformKIS @SchilderMoeders lees even mee ! 3 weken 4 dagen ago
Onze kinderen komen in actie! Om 13.30 uur start de sponsorloop voor Stichting Hope. Aanmoedigen wordt zeer gewaard… https://t.co/Dm4p7AQYrs 3 weken 4 dagen ago

Verslag 1e bijeenkomst Kinderraad

Woensdag 5 april kwam de Kinderraad voor het eerst bijeen. Aya, Chaimae, Imran, Jeramiah en Mohamed werden feestelijk ontvangen met een glaasje fris, fruit en kleurrijke ballonnen. Met veel enthousiasme vertelden de kinderen hoe blij ze waren dat ze in de kinderraad zitten en dat ze hopen dat ze veel voor de kinderen van De Mussen kunnen betekenen.

Na wat teambuilding spelletjes hebben de kinderen in hun eigen boekjes getekend en geschreven over wat voor hen ‘de ideale Mussen’ is. Veel kinderen benadrukten dat De Mussen een plek zou moeten zijn waar iedereen welkom is en iedereen zich thuis voelt.  Pesten moet worden tegengegaan en kinderen zouden goed naar elkaar en naar de juffen en meesters moeten luisteren. De kinderen waren ook van mening dat het leuk zou zijn als er nóg meer kinderen naar De Mussen komen. Over concrete promotieplannen hadden de kinderen zelfs al nagedacht! Genoeg stof aldus om mee te nemen naar de volgende bijeenkomsten!

Nadat de kinderen met elkaar besproken hadden hoe ‘de ideale Mussen’ eruit ziet zijn we overgegaan op het onderwerp ‘regels bij De Mussen’. De kinderen hebben gekeken naar welke regels er bij de kinderclub al zijn. Ze hebben hun mening erover gegeven en ook gekeken in hoeverre kinderen zich al aan de regels houden. De kinderraad kwam tot de conclusie dat veel van de regels nog niet voldoende worden nageleefd. In de volgende bijeenkomst gaat de kinderraad bespreken hoe er gezorgd kan worden dat de regels meer worden nageleefd.

Het was een mooie eerste bijeenkomst met 5 enthousiaste kinderen die hun stem goed hebben laten horen. Het belooft een mooi jaar te worden!

Juf Marzia