Nieuws uit de TalentenTent!
 

Tweets

De wethouderbijeenkomst gaat van start! https://t.co/NcmTVvmnwg 6 dagen 19 uur ago
Vanmiddag hosten we samen met @RestoVanHarte de bijeenkomst Kennis- en innovatienetwerk in de zorg voor de jeugd https://t.co/qvuMUHWFYS 6 dagen 19 uur ago
Op 5 september vierden onze @SchilderMoeders hun eerste lustrum. De bijeenkomst was een groot succes, en..gelukkig… https://t.co/tXmDTX6pPx 1 week 23 uur ago
Lijkt het je leuk om #stage te lopen bij De Mussen? We zijn aanwezig op de #stagemarkt op de Haagse Hogeschool… https://t.co/1G7LCVoRh3 1 week 4 dagen ago
RT @FatimaFaid: Graag verspreiden, kan verschil zijn tussen wel of geen dak boven je hoofd https://t.co/i0b64cxHvq 2 weken 3 dagen ago

Nieuws uit de TalentenTent!

TalentenTent! 2017!

 

Ook dit jaar kunnen kinderen van 7-12 jaar weer meedoen aan allerlei cursussen binnen de TalentenTent! Door deel te nemen aan de cursussen kunnen zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Tijdens de cursussen wordt er ook ruim aandacht besteed aan persoonlijke vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, omgaan met emoties en het werken aan je zelfvertrouwen. Momenteel kunnen de kinderen zich inschrijven bij Mohamed Trokasti voor schilderen & tekenen, dansen, rappen, tuinieren en schaken. Regelmatig zijn er exposities en uitvoeringen waar familieleden en andere wijkbewoners kunnen zien wat de kinderen hebben geleerd binnen de Talententent!

  •  Schaakclub

Bij De Mussen kun je meedoen aan onze schaakclub. Schaken is hartstikke leuk! Daarnaast vergroot schaken je creativiteit en train je je hersenen om vooruit te denken. Ook stimuleert schaken het denkvermogen én de leerprestaties op andere gebieden (bijvoorbeeld lees- en rekenvaardigheid). Schrijf je snel in! De schaaklessen worden iedere maandag van 15:00 tot 17:00 uur gegeven. 

  • Dansen

Dansen is tof en daarnaast nog eens heel gezond! Dansen verbetert je zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen. Dus…. inschrijven maar! De danslessen worden iedere maandag van 16:15 tot 17:15 uur gegeven. 

  • Schilderen & Tekenen

Schilderen en tekenen is niet alleen leuk, het is ook goed voor je! Met schilderen en tekenen ontdek je de wereld. Je doet eigen belevenissen op en je ontplooit je creativiteit. Tijdens de lessen leer je van alles over de basistechnieken, materialen en kleuren. Je maakt kennis met kunst uit andere landen en je maakt kennis met elkaars cultuur. Barst jij van de creativiteit? Kom ook! Schilder- en tekenlessen worden iedere donderdag van 15:30 tot 17:00 uur gegeven. 

  • Performance Rap

Rappen is cool! Tijdens het rappen ben je ook nog eens bezig met taalontwikkeling en vergroot je je woordenschat. Je zal bezig zijn met taal, klankovereenkomsten, gevoelens uiten en beeldend schrijven. Door zelf te schrijven ontdek je hoe verhalen en gedichten in elkaar zitten. Naast het schrijven van raps wordt er toegewerkt naar een uitvoering. Doe mee! Performance rap wordt op woensdag van 15:00 tot 16:00 uur gegeven.

  •  Kinderkooktuin

De Mussen biedt moestuin- en kooklessen aan kinderen in de leeftijd 4-6 jaar. Tijdens de lessen zal er gezaaid, geoogst en gekookt worden. De kinderen leren spelenderwijs wat (goede) voeding is en waar voedsel vandaag komt. Moestuin- en kooklessen worden iedere vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur gegeven. 

De TalentenTent! wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zonnige Jeugd, Fiep Westendorp Foundation, Stichting Sint Nicolaas Gasthuis en De Donge Foundation. Wij willen de fondsen hartelijk danken voor hun bijdragen. Het is dankzij jullie dat de Talententent! deze activiteiten kan aanbieden zodat de jeugd uit de Schilderswijk de talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Uw donaties maken het verschil!