Tweets

Op zoek naar een uitdagende baan als projectcoördinator onderwijsactiviteiten en cultuureducatie? Wij hebben een… https://t.co/64Z69sKt9y 2 weken 6 dagen ago
@PlatformKIS @SchilderMoeders lees even mee ! 3 weken 1 dag ago
Onze kinderen komen in actie! Om 13.30 uur start de sponsorloop voor Stichting Hope. Aanmoedigen wordt zeer gewaard… https://t.co/Dm4p7AQYrs 3 weken 1 dag ago
@ZusterLucretia Wie weet, ik zal de vacature doorsturen ! ^RB 4 weken 16 uur ago
@Margot430 Bedankt voor het compliment ! 4 weken 1 dag ago

Nationale Diabetes Challenge

Nationale Diabetes Challenge

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes lagen in 2013 rond de €9200,-. En dat terwijl er een gratis medicijn voor diabetes is: beweging. Soms komen mensen met diabetes type 2 helemaal van hun medicijnen af, alleen door gezonder te gaan leven. Toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

Buurtsportvereniging (BSV) De Mussen doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelactiviteit die bedoeld is om de gezondheid van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen om in september af te sluiten met de vierdaagse wandeling. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de laatste afstand te wandelen op het NDC Festival.

Op maandag 10 april om 12:30 is er een informatiebijeenkomst in gezondheidscentrum de Rubenshoek. Inschrijven is mogelijk bij de receptie van gezondheidscentrum de Rubenshoek en de Koning. Vanaf april wordt er wekelijks gewandeld, waarvan de eerste start op woensdag 12 april om 12:30, verzamelplaats buurtcentrum De Mussen. De volgende wandeling is op maandag 24 april om 12:30, verzamelplaats gezondheidscentrum de Rubenshoek.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. Dit jaar wil de stichting dit aantal verdubbelen!