Tweets

Op zoek naar een uitdagende baan als projectcoördinator onderwijsactiviteiten en cultuureducatie? Wij hebben een… https://t.co/64Z69sKt9y 3 weken 1 dag ago
@PlatformKIS @SchilderMoeders lees even mee ! 3 weken 3 dagen ago
Onze kinderen komen in actie! Om 13.30 uur start de sponsorloop voor Stichting Hope. Aanmoedigen wordt zeer gewaard… https://t.co/Dm4p7AQYrs 3 weken 3 dagen ago

Kick-off van het Proeflokaal bij buurthuis Boerenplein

Wethouder Rabin Baldewsingh opende op dinsdag 7 februari het Proeflokaal in Buurthuis Boerenplein.

Het Proeflokaal is één van de projecten van het Programma Wijkaanpak “Nieuwe stijl”. Het Proeflokaal is een samenwerking van Buurtcentrum De Mussen, Theater de Vaillant en Buurthuis Boerenplein. Elk van deze locaties opent één maal per week haar deuren voor het Proeflokaal. Het Proeflokaal is een sociaal restaurant waar wijkbewoners een gezonde, lekkere en betaalbare maaltijd kunnen eten en andere wijkbewoners kunnen ontmoeten.

Ook is er de mogelijkheid om de aanwezige gastvrouwen- en heren vragen te stellen op het gebied van financiën, wonen, welzijn & zorg of om ondersteuning te vragen bij het invullen van (online) formulieren.

Het eten wordt bereid door een professionele kok die zal bijgestaan worden door jongeren uit de wijk in een leer-werk traject. Zij kunnen in het Proeflokaal proeven aan deelname in het arbeidsproces en zullen door vrijwilligers actief worden begeleid naar een betaalde baan.

De krachten zijn gebundeld, de voorbereidingen zijn in volle gang. Het Proeflokaal opent op onderstaande locaties eenmaal per week haar deuren:

  • Vanaf 23 februari op donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur bij Buurthuis Boerenplein
  • Vanaf 22 maart op woensdag van 16.00 uur tot 19.00 uur bij Theater de Vaillant
  • Vanaf 9 mei op dinsdag van 16.00 uur tot 19.00 uur bij Buurtcentrum De Mussen!