Herfstvakantie in De Mussen!
 

Tweets

@michielvdeursen @stevsim Dan moet hij nog even aanblijven als voorzitter 1 week 1 dag ago
De Mussen is ook prima vertegenwoordigd op het #schilderswijkfestival2018 We staan met veel informatie in het Verme… https://t.co/psDdBHEHkv 1 week 1 dag ago
RT @PlatformKIS: SchilderswijkMoeders bestaat 5 jaar! Vorig jaar bracht KIS de meerwaarde van dit project in beeld: https://t.co/b588Yb2MuQ… 2 weken 1 dag ago
RT @SchilderMoeders: Trots!! Dank je wel @NPORadio1 en @Nieuwsenco voor het ontvangst! Nu gaan we feest vieren! #lustrum #powervrouwen #haa 2 weken 1 dag ago
Oeh spannend, de vrachtwagen van @Nieuwsenco staat voor de deur! Zou dat iets te maken hebben met onze… https://t.co/G2W6Ksz8BQ 2 weken 2 dagen ago

Herfstvakantie in De Mussen!

Zoals in elke vakantie heeft De Mussen een leuk gevarieerd programma voor de kinderen. In de herfstvakantie is ook De Betovering, een kunst- en cultuurprogramma speciaal voor kinderen.

Op maandag zijn we daarom met de oudste kinderen naar een voorstelling in het Lucent danstheater op het Spuiplein geweest. De voorstelling Krabat (meester van de zwarte molen) was een gecombineerd toneelstuk met acteurs en een poppenvoorstelling. Op sommige momenten was de voorstelling best lastig te volgen voor het publiek maar het verhaal werd steeds spannender zodat de kinderen er toch helemaal in kwamen te zitten.

Na de voorstelling gingen we naar een workshop 'electric daddy' waar onze kinderen allerlei elektrische apparaten uit elkaar mochten halen. Van alle losse onderdelen konden de kinderen iets nieuws bouwen. Onze kinderen vonden het uit elkaar halen erg interessant en de meeste tijd ging in het slopen zitten.

Op woensdag waren de kleuters aan de beurt. Zij gingen naar het Vaillanttheater waar zij de voorstelling Meneer Molsk bezochten. Meneer Molsk beleefde allerlei avonturen in het museum van Geluid. De kleuters genoten van de voorstelling en naderhand was er een gesprek met de acteur waarin onze kinderen goed konden weergeven wat zij hadden gezien.

Ook de kleuters bezochten na de voorstelling een workshop. De kinderen mochten met restafval een muziekinstrument maken en dit lukte heel goed. Nadat de instrumenten klaar waren, maakten de kinderen samen muziek. Een hele geslaagde dag!

Dinsdag en woensdag werd er veel gesport. Dinsdag was er een speciale sportdag georganiseerd voor de kinderen van 7-12 jaar en de kleuters gingen meedoen aan een workshop Dansen. Woensdag zijn de oudste kinderen naar de Houtzagerij geweest waar een grote sportdag voor de hele wijk werd georganiseerd. Bewegen is gezond! Dus werd er op donderdag een Halloween disco gehouden. Naast het dansen konden de kinderen zich heel eng laten schminken!

Op vrijdag was er een afsluitende Cinema De Mussen met de film Monsterhouse waar lekker gegriezeld werd.

Al met al een drukke week voor De Mussen kinderen. We kunnen niet wachten op de volgende vakantie!